Ergonomi når du arbejder med IT

Din kroppen er faktisk skabt til at gå og stå og er derfor ikke glad for at sidde for meget ned. Men hvad gør du så, når man arbejder med IT hele dagen og ofte befinder sig i en fastlåst arbejdsstilling ved skrivebordet i alt for mange af døgnets sparsomme timer..

Din kroppen er jo flink nok til at fortælle dig, når der er noget, den ikke kan lide. Du kender det sikkert selv; den sammenkrummede ryg, lænden der gør av, de stive led og ikke mindst trætheden der melder sig, fordi kroppen sjældent er i bevægelse, når vi sidder for længe ned. Bevares, der findes jo masser af øvelser på nettet, som vi anbefales at lave en gang i timen, så kroppen holdes i gang og aktiveres under stillesiddende arbejde – men hvad hjælper det, når vi glemmer tiden og verden omkring os, mens vi er fordybet i programmering.

Hæve sænkeborde har længe været et fint ergonomisk udgangspunkt, som gør det muligt at kombinere den siddende stilling med en stående. Her skabes der variation og bevægelse på én og samme tid, så det kan bestemt godt betale sig. Det koster selvfølgelig noget og man skal forberede sig på, at der godt kan være tale om en investering, der hører til i den dyre ende, og så skal bordet jo lige samles først.

Er du interesseret i en hurtig her og nu løsning, der ikke koster mere, end at den også kan erhverves sidst på måneden, så læs mere om denne kvalitets lændestøtte i ergonomisk design. Den er bærbar, åndbar, og fleksibel med elastikstropper, der kan bruges på et hav af forskellige stole og giver omgående støtte til lænd og ryg. Lændestøtten føles 300 affjedrende mod kroppen og tilpasser sig den enkeltes statur, så du undgår at falde sammen i ryggen, når du sidder og hænger foran computeren. Den kan flyttes op og ned på stolens ryg alt efter behov og hjælper dig til at holde fokus på en korrekt siddestilling, uanset hvor længe du sidder ned. Den støtter op om selve rygsøjlens muskulatur og holder overkroppen mere mobil i siddende stilling. Det er virkelig noget der kan mærkes efter en lang arbejdsdag – og så kan den tages med under armen og bruges i bilen, så kroppen hviler naturligt under en lang køretur.